’t Begin Domburg

Carolie, Coen & Marlou van Zunderen, en Emile Mens: een mondvol.
Maar we noemen ze graag, want dit zijn namelijk de krachten achter ’t Begin in Domburg. Zoonlief Tim (want dit is natuurlijk familie + schoonzoon) werkt ook bij ’t Begin, hij gaat echter nog naar school.

Deze lunchroom én bakkerij is recent volledig verbouwd en natuurlijk gingen wij een kijkje nemen en dronken we een kopje thee met Carolie, de moeder van ’t Begin.

Deze lunchroom is groot, groter dan dat je aan de buitenkant zult vermoeden. Bij de bakkerij is er al leven vanaf 8.00 uur en kun je terecht voor verse belegde, onbelegde broodjes, brood, streekproducten, bonbons, maar nog veel meer. En als we zeggen vers, dan bedoelen we ook vers.

Je kent vast de smaak en de geur wel van vers brood? Precies.
Daarbij worden er in de lunchroom natuurlijk gebruik gemaakt van de kunsten van de bakkers en serveren ze daar het brood uit de bakkerij.

Emile zwaait met de scepter in de keuken, er is een volledig warme keuken en er is een koude keuken. Dat behoeft geen uitleg, nemen we aan? “Wij vinden dat je ook met je tijd mee moet gaan. Wat je nu veel ziet is glutenvrije, lactosevrije en vegan gerechten. Niet eens omdat iemand een allergie heeft, maar omdat mensen ook veel bewuster aan het eten zijn. Bij ons kan alles, als je het van te voren aangeeft helemaal.”

Wat ons ook opvalt is dat de menukaart vertaald is in het Engels, Frans en Duits. Dat laatste is vaker het geval in Domburg maar Frans én Engels, dat zien we toch niet vaak. “Hoe fijn is het als je uit Frankrijk komt dat je de kaart in je eigen taal kunt lezen?” Dat snappen we heel erg goed.

Kijk, nu kunnen we natuurlijk vertellen dat ze pancakes, uitsmijters, belegde broodjes, 100% rundvlees hamburgers met dikke frieten, huisgemaakt stoofvlees en diverse maaltijdsalades serveren, we kunnen vertellen dat je hier ook terecht kunt voor wafels en gebak, maar je kunt het zelf ook gaan proeven. Wel willen we nog een impressie geven van ’t Begin, want dat het er geweldig uit ziet na de verbouwing: dat mag genoemd worden!

Op onze weg naar buiten spraken we Ben en Myrthe even aan uit het team. Beide werken er al jaren (respectievelijk 7 jaar en 9 jaar) en we zijn ook wel nieuwsgierig waarom ze hier al zolang werken?
“De afwisseling tussen het werken in de lunchroom en in de bakkerij is erg leuk. Daarbij hebben we zo’n leuk team dat het wel werk is, maar het niet voelt als werk.”
’t Begin Domburg
Markt 11
4357 BG Domburg
Klik hier voor de website

’t Begin is 7 dagen per week geopend.

Misschien leuk om te eindigen met een “voor” foto?