Succesvol Statue Festival Domburg 2018

Het was een succesvol Statue Festival Domburg 2018. Alsof het zo uitgekozen was op zaterdag 9 juni 2018… Een mooie dag met een zonnetje, af en toe een wolkje en niet te warm, maar zeker niet te koud voor het publiek.Succesvol Statue Festival Domburg - Statue Jas - evenementen - VisitDomburg

Uiteenlopende Statues
Om 13.30 uur werd het Statue Festival Domburg geopend op de Markt door de burgemeester. Hij kon natuurlijk niet om Statue “Jas” heen en schudde hem verwonderd de hand. Vanaf dat moment was het vrij baan in de hoofdstraat van Domburg voor het grote publiek. Vele mensen wisten deze dag Domburg te vinden en konden genieten van de zeer uiteenlopende Statues. Zo hadden we bijvoorbeeld “Het Speeldoosje” waar vooral de meisjes en dames de ogen bij uitkeken. Wie heeft of had er vroeger niet zo’n speeldoosje, waar een ballerina statisch aan het dansen ging, wanneer het deksel open ging? En nu stond hier een dame die ook tot leven kwam en deze statische dans live opvoerde. Ongelofelijk….
En wat dacht u van de act “Strandkriebels” waarbij een mooie Statue act werd opgevoerd onder leiding van een accordeonist. En dan noemen wij nu nog maar twee van de vele uiteenlopende acts, zoals: Blind Mannequin, Queen of Hearts, De verwondering, Estella & de Raaf en Kabouter Ellen.
In totaal waren er 18 Statues en drie mobiele straattheater acts. En zeker die straattheater acts kon niemand omheen. Bokkensprongen, Sonate en Troubadour: immens, groot en verbazingwekkend.

Kids Statues
Ook waren er de Kids Statues. Deze kinderen hadden twee workshops gevolgd. Tijdens deze workshops hadden zij hun eigen kostuums gemaakt en hard geoefend op hun zelfverzonnen acts. Ook deze acts trokken veel bekijks. Het geld dat de kinderen hiermee ophaalden ging naar verschiSuccesvol Statue Festival Domburg 2018 - Kids Statues - VisitDomburgllende goede doelen, namelijk: ALS, KWF, KIKA, dierenambulance en kindertehuis in Nepal. Allemaal toppertjes! Zowel de Kids Statues als de toeschouwers hebben genoten.

Een top dag!
Door de vele positieve reacties, het grote publiek en de overvolle terrassen kunnen we met recht zeggen dat het een succesvol Statue Festival Domburg 2018 was. Het was echt een top dag! Domburg Aktief en Living Sculputures hebben het Statue Festival Domburg ook dit jaar weer goed op de kaart weten te zetten. Wij hopen dat we volgend jaar met zijn allen weer zo’n ontzettend leuke en mooie dag mogen beleven.

Foto’s
Er zijn door veel mensen verschillende foto’s gemaakt. Wij kregen o.a. deze foto’s toegestuurd. En ook dit album werd naar onze Facebookpagina gestuurd.

Wij hebben een kort filmpje gemaakt, om een kleine impressie te geven van het Statue Festival Domburg 2018. Helaas konden we niet alles laten zien. Wie het gemist heeft: zorg dat u er volgend jaar zeker bij bent!