Sinterklaas kwam naar Domburg

Sinterklaas kwam naar Domburg zoals ieder jaar. Dit keer kwam hij op zaterdag 25 november 2017 om 14.00 uur met zijn pieten en zijn paard aan bij het Burgemeester van Teylingenpark.
Heel veel kinderen en ouders stonden klaar om hem te verwelkomen. Sommige kinderen waren omgetoverd tot mini- Sinterklaasjes en mini- zwarte pietjes. Een vrolijke en gezellige boel.

Optocht en een verrassing voor alle kinderen
In optocht onder leiding van gezellige muziek trok Sinterklaas door Domburg. De Zwarte Pieten sprongen en dansten tussen de kinderen door en bezorgden iedereen handen vol lekker strooigoed. Bij het oude gemeentehuis stopte het paard van Sinterklaas en stapte Sint van de kar om de trap van het oude gemeentehuis te beklimmen. Ondanks zijn stramme oude benen ging hem dat nog erg goed af. Hij was bijna net zo lenig als zijn Pieten. Er volgde een hartelijk welkomstwoord voor Sinterklaas, want iedereen was natuurlijk heel blij dat hij ook dit jaar weer tijd had gevonden naar Domburg te komen. Sinterklaas vond dit zelf ook weer erg leuk en er was ook nog eens een verrassing voor alle kinderen… Een heerlijke snoepzak die de kinderen allemaal mochten komen halen. Sommige kinderen durfden Sinterklaas ook nog een hand te geven of zelfs met de Sint op de foto. Nadat iedereen een snoepzak had gekregen begon de muziek weer te spelen om de optocht voort te zetten, want het was nog niet gedaan met het feest…


Sint Zoekt Talent- Show
Sinterklaas kwam ook naar Domburg - foto van de Sint zoekt talent show VisitDomburg
In optocht liep iedereen naar ‘Het Schuttershof’ in Domburg. Hier vond namelijk de Sint Zoekt Talent- Show plaats. Een ontzettend leuke show waar verschillende kinderen hun dans- zang- en playbackkunsten lieten zien. Er waren wel acht optredens en alle deelnemers hadden hard geoefend voor deze leuke en gezellige show. Ook de Zwarte Pieten van Sinterklaas vonden het geweldig en dansten zo nu en dan gezellig mee. In de zaal werd ook hard meegezongen, geklapt en gesprongen. Daardoor begonnen de buikjes van alle kinderen aardig te knorren. Maar ook hier was aan gedacht… Voor iedereen was er in de pauze een flesje limonade en een zakje chips. Na de pauze kon de show weer verder gaan en op het einde was er voor alle deelnemers een hele leuke verrassing. Iedereen had zo zijn best gedaan voor de Sint dat ze allemaal een mooie medaille kregen voor de verschillende fantastische optredens.


Een gezellig Sinterklaasfeest

Het was weer een ontzettend gezellig Sinterklaasfeest. Zowel jong als oud heeft genoten. Sinterklaas vertelde dat hij het altijd heel gezellig vindt in Domburg. En dat vinden wij ook. Wij hopen dat Sinterklaas ook volgend jaar weer de weg weet te vinden naar Domburg. Als dat zo is, kan iedereen dit natuurlijk terug vinden in de evenementenkalender van VisitDomburg.