Schildersweek Domburg 2018

Op zaterdag 5 mei ging de Schildersweek Domburg 2018 van start. Deze Schildersweek is de 15e editie en wordt georganiseerd door de Stichting Art & Performance.

Sublieme start
We kunnen wel spreken van een sublieme start van Schildersweek Domburg 2018. Ontzettend mooi weer maakte de start tot een nog groter succes. Schilders konden heerlijk aan het werk in de grote tent op het Grasveld voor het Badhotel, terwijl de zon aan de blauwe hemel straalde. En ook bezoekers genoten extra door dit mooie weer.

Schilders in Domburg aan het werk
Op zondag 6 mei verzamelden alle zondagsschilders zich in de tent voor het Badhotel, om vervolgens verspreid over Domburg aan het werk te gaan.Schildersweek Domburg 2018 - schilder aan werk bij strandhuisje - visitdomburg Dit bracht veel bekijks op, want ook vandaag was het weer een heerlijke dag. Maar niet alleen zondag 6 mei werkten er schilders in Domburg zelf. Wij kwamen er maandag ook nog eentje tegen op het strand in Domburg. Vanuit een strandhuisje zat hij heerlijk te schilderen. Hij vertelde ons, dat hij dit prettig vindt werken vanaf deze locatie. En wij vonden het natuurlijk een mooi beeld.

Schilderen met kinderen
Tot zaterdag 12 mei is er genoeg te beleven rondom de Schildersweek. En u bent natuurlijk van harte welkom. Donderdag 10 mei is van 11.30 uur tot 16.30 uur het schilderen met kinderen. Maximaal 25 kinderen tegelijk kunnen zelf schilderen (wel onder begeleiding van een (groot)ouder of andere volwassene). Maximaal 100 kinderen kunnen dit jaar meedoen. Voor het materiaal (schildersdoek, verf) en een glaasje limonade wordt een bijdrage van 5 euro per kind gevraagd.
Vanaf 11.30 uur wordt er gestart met schilderen met de eerste kinderen. Wie het eerst komt die het eerst maalt (maximaal 100 kinderen). Er zijn geen vaste starttijden: het ene kind werkt sneller dan het andere en zodra er een plekje vrij is mag de volgende aan de slag. Uiteraard krijgt ieder kind zijn of haar zelfgemaakte kunstwerk mee naar huis! Verder worden er deze week in de tent voor het Badhotel meerdere muziekevenementen en schilders bijeenkomsten georganiseerd. Het complete programma van de Schildersweek Domburg 2018 kunt u hier vinden.