Musea tijdens uw vakantie in Domburg

In Domburg kunt u ook cultuur snuiven. Zo zijn er in Domburg en omgeving mooie bezienswaardigheden en kunt in Domburg ook een bezoekje brengen aan het Marie Tak van Poortvliet museum. Wie graag in het museum komt zit goed, want in de omgeving kunt u genoeg bezoekjes brengen aan musea tijdens uw vakantie in Domburg.
Wij hebben er hieronder een aantal voor u op een rij gezet.

 

Musea tijdens uw vakantie in Domburg
In de omgeving van Domburg kunt u de volgende musea vinden:

Marie Tak van Poortvliet Museum in Domburg
Dit museum vindt u in Domburg zelf, met een binnentuin waar u bij mooi weer kunt genieten van een kop koffie of thee en diverse beelden.

Polderhuis in Westkapelle
In het Polderhuis komt de geschiedenis tot leven. Van het wonen op Walcheren in de ijzertijd, de tijd van de Romeinen en Vikingen en de Gouden Eeuw, tot de oorlog in Westkapelle en omstreken, de bombardementen en de verwoesting en de wederopbouw. Loop door de geschiedenis langs interessante voorwerpen en replica’s, bekijk de vele foto’s en video’s en bekijk de imposante dijk en zee vanaf de uitkijktoren.

Terra Maris in Oostkapelle
Terra Maris, letterlijk land van de zee, is hét museum voor natuur en landschap van Zeeland. Het museum is gevestigd in de voormalige orangerie van kasteel Westhove, dat gelegen is in het prachtige natuurgebied De Manteling van Walcheren, tussen Oostkapelle en Domburg.

Zeeuws Museum in Middelburg
In het Zeeus Museum ziet u Zeeland van een hele andere kant. Zo beleeft u de tachtigjarige oorlog aan de hand van een serie wereldberoemde wandtapijten met zeeslagen uit de 16de eeuw. In de wonderkamers vindt u schatten en rariteiten die Zeeuwen eeuwenlang verzamelden. Ook maakt u kennis met de klederdracht. Dit alles vindt u in de Middeleeuwse abdij van Middelburg.

Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen
In dit museum vindt u alles over het maritieme verleden en heden in Zeeland. En natuurlijk maakt u kennis met zeeheld Michiel de Ruyter.

Museum Arnemuiden
Dit museum is gevestigd in het voormalig stadhuis van Arnemuiden. Hier vindt u een uitgebreide collectie Arnemuidse Streekdracht, archeologische vondsten, religieus erfgoed, maritiem erfgoed, zoutnering, een stiltekamer en de thematentoonstelling over het Arnemuidse brandweerkorps.
Ook kunt u ’t Uusje van Eine bezoeken, een compleet ingericht huisje uit de jaren ’30. Een heuse ervaring is de 16e eeuwse kelder onder het huisje.

Museum Veere
Museum Veere is gevestigd in twee prachtige historische gebouwen die de geschiedenis van Veere laten zien: de Schotse Huizen aan de Kaai en het monumentale Stadhuis aan de Markt. Tot de collectie behoren onder meer de unieke 16e-eeuwse Stadhuisbeelden van Veere en de beroemde vergulde beker van Maximiliaan. Op de Schotse zolder wordt het verhaal verteld van de Schots-Veerse handelsrelaties.

Museum Scheldewerf in Vlissingen
Museum Scheldewerf de Oude Verbandkamer houdt door middel van rondleidingen en het tonen van beelden en verhalen de Vlissingse scheepbouwgeschiedenis levend.

Museum panorama Walcheren in Vlissingen
In dit museum vindt u een collectie van mega schilderijen. Elk schilderij is meer dan mans hoog en tientallen meters breed. Ze zijn in een halve of driekwart cirkel opgesteld als panorama en geven hierdoor het gevoel dat u werkelijk ter plekke bent.

Bovengenoemde musea zijn vanuit Domburg makkelijk te bereiken, per fiets, auto of openbaar vervoer. Natuurlijk zijn er nog meer musea te vinden in Zeeland. Wij hebben het voor u bij Walcheren gehouden.

 

Bezoek musea tijdens uw vakantie in Domburg
Houdt u van geschiedenis en cultuur en wilt u bovenstaande musea graag bezoeken met uw familie, gezin of vrienden? Dit kan natuurlijk heel goed tijdens een vakantie. Boek dan hier uw vakantie in Domburg, verblijf in een heerlijk hotel, bed & breakfast, vakantiewoning of op de camping en bezoek verschillende musea tijdens uw vakantie Domburg. Na de opgedane geschiedenis en informatie kunt u ook nog eens heerlijk genieten van het eten in de verschillende restaurants in Domburg. En voor de afwisseling kunt u er ook een heerlijk middagje winkelen in de vele winkels in Domburg.
Kortom een vakantie in de badplaats Domburg is een vakantie met vele mogelijkheden.