Markt Zes in Domburg

Markt 6 Domburg
Wie ’s avonds het centrum van Domburg in wandelt, ziet momenteel waarschijnlijk de vele lichtjes al branden bij Markt Zes. Veel mensen weten dit overdekte terras te vinden voor een drankje en een hapje en ook wij vonden het tijd om weer eens langs te gaan.

Mark de Loof en Jeroen Visser
In februari 2016 werd Mark de Looff samen met Jeroen Visser eigenaar van Markt Zes op het gelijknamige adres (mocht je jezelf afvragen waar de naam vandaan komt) en afgelopen zomer draaiden ze hun derde seizoen alweer. Eigenaar Mark over het hart van deze zaak: “Markt Zes moet toegankelijk zijn voor iedereen: een ongedwongen sfeer, fijne bediening en een goede keuken.”

Van Schnitzel tot kreeft
De keuken kan het beste omschreven worden als “van schnitzel tot kreeft.” Variëteit in het assortiment is wat Markt Zes wil aanbieden. “Voor iedereen iets lekkers,” zegt Melissa (een van de vaste gezichten van Markt Zes).
Alles is mogelijk: van veganistisch, vegetarisch, lactosevrij tot glutenvrij. Ontbijt om 22.30 uur ’s avonds of lunch bestellen om 10.00 uur ’s ochtends; het kan dus allemaal!

Mocht je jezelf dan afvragen wat het best verkochte gerecht is (waren wij ook benieuwd naar)?
De mosselen met op een goede tweede plek: Fish and Chips. Het populairste drankje is een biertje van de tap, maar vergis je niet in het brede assortiment van biertjes, cocktails en andere drankjes die bij Markt Zes te bestellen zijn!

Hecht team
Melissa (gastvrouw), Boy (gastheer) en Sam (chef keuken) zijn toch wel zo’n beetje de harde kern van het gezellige team van Markt Zes. Iedereen kent ze in Domburg (en ver daarbuiten) Een hecht team is belangrijk: “je accepteert meer van elkaar wanneer je elkaar langer kent,” zegt Sam (chef-kok).

Hoe omschrijven ze elkaar eigenlijk?
“Melissa is mega georganiseerd en een harde werker,” zegt haar partner in crime (tevens partner privé): Boy.
“Sam is degene die altijd luistert naar iedereen, rustig blijft (echt rustig blijft) en probeert aan echt alle wensen van de gasten te voldoen,” vult Melissa aan.
Sam en Melissa omschrijven samen Boy: “Boy is onze gastheer pur sang, is altijd bezig met onze gasten en grappig detail: kent ze ook vaak allemaal.”

Het team van Markt Zes weet dan ook precies wat er nodig is voor het werken in de horeca: persoonlijkheid en jezelf zijn. “Je hebt veel (zeg maar altijd) contact met mensen en zij doorzien echt wel of je oprecht bent of niet,” zegt Boy.
Mooie woorden!

Nu is natuurlijk onze vraag: heb jij al eens gegeten bij Markt Zes in Domburg?

 

Markt Zes 
Markt 6
4357 BG Domburg