Living Sculptures viert 20-jarig jubileum

Living Sculptures, het eerste bedrijf in levende standbeelden in Europa, viert dit jaar het 20-jarig jubileum. Ook VisitDomburg staat hier graag even bij stil, want  Kunstenares Eveline Beuman – van Living Sculptures – werkt sinds 2011 samen met de ondernemersvereniging Domburg. Zij stelt ieder jaar weer een divers programma samen voor het Statue Festival in Domburg. Met 20 levende beelden en verschillende straattheateracts op het programma is het ieder jaar weer een grote drukte in het centrum van Domburg. En ook op zaterdag 9 juni 2018 zijn de beelden van Eveline Beuman weer te zien tijdens het Statue Festival in Domburg.

Pionier in nieuwe vorm van straattheater
Kunstenares Eveline Beuman heeft het grootste en oudste bedrijf voor levende standbeelden in Nederland met ruim 100 acts die, in een intieme stilte, een boeiend verhaal vertellen. Eveline was pionier in deze nieuwe vorm van straattheater, waarin schijnbare standbeelden tot leven komen en improviseren op het verbaasde publiek. In haar carrière vielen haar acts velen malen in de prijzen.

Eerste in Nederland met levende sculpturen
In 1994 maakte Eveline Beuman haar eerste beeld, en in 1998 werd haar bedrijf Living Sculptures geboren, als de eerste in Nederland met levende sculpturen. Haar levende sculpturen worden gezien als de absolute top en gevraagd voor festivals en evenementen in heel Europa en daarbuiten. Beuman stond ook aan de wieg van het wereldkampioenschap levende standbeelden: World Living Statues in Arnhem.

Fijne samenwerking
Ondernemersvereniging Domburg ervaart al jaren een fijne samenwerking met Eveline Beuman van Living Sculptures. Wij feliciteren haar met haar 20- jarig jubileum. Op naar de volgende succesvolle 20 jaar, waar het Statue Festival in Domburg hopelijk jaarlijks deel vanuit mag maken.