Jazz by the Sea: Hét Jazzfestival aan zee

Wie kent het niet in Domburg: Jazz by the Sea. Dit jazzfestival is ondertussen niet alleen een begrip in Domburg, heel Zeeland en Nederland, maar ook over de grenzen tot in België en Duitsland. We spreken hier over een groot internationaal festival, met oude stijl jazz en tegelijkertijd wat uitstapjes naar o.a. Blues en rock & roll.

 

Na 28 jaar nog steeds gratis toegankelijk
Dit jaar is alweer de 28ste editie van Jazz by the Sea. Het jazzfestival werd de eerste jaren georganiseerd met het idee het seizoen te verlengen. Dit is inmiddels al lang niet meer de insteek. September is bij de toeristen in Domburg een geliefde maand en inmiddels stemmen vele bezoekers hun vakantie af op dit weekend vol jazz. Dat het festival nog steeds zoals in het begin, rond het weekend van 20 september gehouden wordt is vanwege het weer. Over het algemeen is tegenwoordig ook de maand september nog zonnig, soms warm en droog. Dit komt het festival natuurlijk ten goede.
Het leuke van dit festival is, dat het na al die jaren nog steeds gratis toegankelijk is. Hieruit blijkt hoe geliefd dit festival ook is bij plaatselijke ondernemers en sponsoren die het festival een warm hart toe dragen. De organisatie bestaat enkel en alleen uit vrijwilligers, waardoor Jazz by the Sea na 28 jaar nog steeds gratis aangeboden kan worden aan de bezoekers. We kunnen eigenlijk wel zeggen dat dit uniek is voor zo’n groot festival.

 

Van 12 t/m 16 september een Jazzy sfeer
Jazz by the Sea vindt dit jaar plaats van woensdag 12 september t/m zondag 16 september. De organisatie heeft net als voorgaande jaren weer een geweldig progJazz by the Sea 2018 - evenementen Domburg - VisitDomburgramma weten vast te leggen. De bands spelen op verschillende plaatsen, in verschillende restaurants, strandpaviljoens, kerken en natuurlijk op het hoofdpodium van het festivalhart bij Badhotel Domburg. Daarnaast is er natuurlijk zaterdagmiddag de bekende, sfeervolle en gezellige Street Parade in het centrum van Domburg. Ook een begrip tijdens dit festival.
Voor iedereen is er iets naar zin en smaak gedurende deze dagen, maar u hoeft echt geen specifieke jazzliefhebber te zijn om dit festival te bezoeken. De ongedwongen, gezellige, muzikale Jazzy sfeer, maakt dat dit festival leuk is voor iedereen, jong en oud.

 

Mariniers tijdens dit Jazz Festival
Dit Jazzfestival trekt ongeveer zo’n 30.000 bezoekers. Dat is zeker niet mis en het ligt hierbij in de aard van de organisatie, om deze mensen te blijven verrassen. Dat doen zij ook deze 28ste editie weer. Dit jaar is het hen gelukt om de Mariniers naar Zeeland te halen. En zij komen maar wat graag… Op vrijdagavond vanaf 20.15 uur treedt namelijk de Bigband van deze kapel op. Meer kon de organisatie ons hier nog niet over vertellen, maar dat hoeft ook niet. Dit is namelijk iets wat u gewoon moet gaan zien, horen en meemaken.
En zo is er natuurlijk een heleboel waarvoor u Jazz by the Sea gewoon een bezoekje moet brengen. Neem alvast een kijkje in het complete programma en wij en de organisatie van Jazz by the Sea zien u graag tijdens hét festival aan zee!