Een gezellige lampionnenoptocht in Domburg

Een gezellige lampionnenoptocht, dat was het zaterdag 28 oktober 2017 in Domburg.
Zoals u kunt lezen op deze website van VisitDomburg worden er vele activiteiten en evenementen georganiseerd in de badplaats Domburg. Dit keer was het weer tijd voor de jaarlijkse lampionnenoptocht.
Tijdens de Nacht van de Nacht waarin iedereen opgeroepen wordt lichten te doven en kaarsen te branden, trok de optocht met lampionnen door de straten van Domburg.

Het verzamelen voor de lampionnenoptocht
Een gezellige lampionnenoptocht in Domburg - op de foto de mascotte en de typetjes welke meeliepen in de optocht
Om 19.00 uur werd er verzameld bij “Het Schuttershof” aan de Kanonweistraat in Domburg. Dit was al een gezellige boel. Er kwamen veel kinderen en volwassenen een lampion kopen voor € 1,00. Sommige kinderen waren zelfs geschminkt. Dit kon diezelfde middag op ’t Groentje aan de Badstraat in Domburg. Verbazingwekkend hoeveel energie de kinderen nog over hadden, want hier hadden ze ook al lekker kunnen springen op de springkussens, die ook die middag aanwezig waren op ‘t Groentje.
Ondertussen werd er bij “Het Schuttershof” buiten muziek gedraaid en ook gedanst. Zo kon iedereen de spieren opwarmen voor de lampionnenoptocht, welke om 19.30 uur startte.

Lichtjes door de straten van Domburg
In het donker trok er een optocht van lichtjes door de straten van Domburg. De lampionnen schitterden in de lange rij van zowel kinderen als volwassenen. In de huisjes die werden gepasseerd gingen de gordijnen even opzij. Zo konden toeschouwers ook vanuit de huizen genieten van deze gezellige optocht door de straten van Domburg. Ook de mensen in de restaurants konden genieten, terwijl zij genoten van hun diner, want ook hier schitterden de lampionnen voorbij.

Na de lampionnenoptocht

De lampionnenoptocht eindigde weer buiten op het terrein van “Het Schuttershof” in Domburg. Maar toen was de gezelligheid nog niet voorbij. Er stonden vuurkorven waar iedereen lekker rond op kon warmen. En als klap op de vuurpijl was er gratis warme chocolademelk en marshmallows.
Kortom een gezellige lampionnenoptocht met een sfeervolle en leuke afsluiting.
Hopelijk volgend jaar weer zo’n leuke lampionnenoptocht. Bent u er dan ook weer bij?

Voor actuele informatie over de activiteiten kijkt u hier op de website van VisitDomburg.