Fit worden op het strand met Domburgse Sophie Matulessy

Voor de mensen die graag op het strand wandelen (met of zonder hond) zal het niet ontgaan zijn: Sophie Matulessy sport graag op het strand van Domburg, rent vliegensvlug over de duinen en motiveert Domburgers tot topprestaties zoals het hardlopen van de marathon of het zelfverzekerd dragen van een bikini in de zomer.

Sophie Matulessy van Soofit 
Sophie is 27 jaar jong en woont momenteel in Middelburg, maar groeide op in Domburg. Deze spring-in-’t-veld weet als geen ander hoe ze mensen moet motiveren en daarbij de discipline die nodig is om een doel te bereiken. “Fitter worden, daarvoor moet je bewegen!”

Sportschool versus strand
“Het gaat zeker niet vanzelf, maar als het je lukt: dan krijg je er zoveel voor terug! Meer energie, een gelukkig gevoel bijvoorbeeld.” Een paar dagen per week rijdt ze naar Domburg om daar (privé)training te geven aan een groep Domburgers. “Domburg is prachtig, we trainen graag op het strand. Daar kan geen sportschool tegenop, toch?”

Hardlopen op het strand tijdens één van haar trainingen.

Bootcamp
Het woord bootcamp roept vaak een beeld op bij mensen. Tractorbanden, dikke touwen en een schreeuwende coach? Zeker niet. “Tijdens de bootcamp in Domburg (maar ook de andere groepen die ik train) ligt de focus op energie, plezier beleven aan sporten/bewegen en samen naar jouw doel werken.”

Sophie is een enthousiaste trainer die -zoals we eerder al noemden- haar roots in Domburg heeft liggen. We vroegen haar toch heel even het hemd van het lijf tijdens een trainingssessie afgelopen week:

Wat heb jij precies met Domburg?
“Ik ben een rasechte Domburger, geboren, opgegroeid en heb er tot mijn twintigste gewoond. Ik kom er graag terug om langs mijn familie te gaan, herinneringen op te doen en te wandelen of een terrasje te pakken. Want ondanks dat ik er 20 jaar heb gewoond/gewerkt, heb ik er nog altijd een soort vakantiegevoel bij.”

Wat is dan je favoriete plek in Domburg?
“Dat is toch wel echt het strand. De plek waar ik rust vind, waar je kunt uitrusten, sporten, trainingen geven, mooie foto’s kunt maken en goede gesprekken voeren. Domburg is een dorp dat je niet in één dag hebt gezien; je moet de tijd ervoor nemen. Je hebt zoveel mooie natuur maar ook zoveel leuke eettentjes. Wat ik al eerder zei, als je hier komt ben je er echt even een dagje of een paar uur uit.”

Nog tips?
“Ik raad Domburg bij veel klanten/ vrienden/ familie aan. Mensen die druk of onrustig zijn (ga eens de buitenlucht in, je komt weer leeg terug) of gewoon een vrije dag hebben. Het kost je misschien 15 minuten, dus zelf een mooie break tijdens het werk.”

Sophie Matulessy, afgestudeerd pedagoog, vond haar passie in het coachen, motiveren van mensen om fitter te leven en maakte daar haar werk van. Niet tussen vier muren, maar buiten: door weer en wind!