Beachfitness met Miriam in Domburg: fit blijven tijdens uw vakantie

Het is al 24 (!) jaar een begrip: Beachfitness met Miriam in Domburg op het strand voor strandpaviljoen De Oase. Hier geeft Miriam op dinsdag- en donderdagochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur gratis beachfitness tijdens de zomervakantie. Ook komend seizoen is Miriam weer van de partij. Helaas wel voor het laatste jaar. Hoog tijd om daarom eens met Miriam terug te blikken op afgelopen jaren.

 

Hoe het begon
Wij schoven bij Miriam aan tafel en onze eerste vraag was eigenlijk of Miriam ons kon vertellen, hoe dit tot stand is gekomen. En ook heel interessant… Wanneer zij is gestart met Beachfitness met Miriam in Domburg? “Dat moet ik eens even nakijken, maar dat is geen probleem, want ik heb alles bewaard van afgelopen jaren”. Er komt een stapel papieren op tafel en al snel kan Miriam ons vertellen, dat ze in 1994 is gestart. Alles ligt keurig geordend per jaar. Hartstikke leuk om dit te zien. Van informatie tot krantenknipsels van alle jaren. Het is bijna een klein museum met informatie Beachfitness met Miriam in Domburg - evenementen in Domburg en blog op VisitDomburgvan toen tot nu. Hier zijn wij dol op. En Miriam ook. Enthousiast en gedreven als ze is (zo kennen wij Miriam) vertelt ze verder. “Ik was altijd bezig met sporten. Ik werkte in het basisonderwijs en had hier mijn Akte- J (diploma lichamelijke opvoeding) gehaald, waardoor ik bevoegd ben om gymlessen te geven. Naast vele andere sporten die ik zelf beoefende ging ik op les bij Sandra Heldens van Sandra’s Aerobics (aerobic studio) in Vlissingen. Hier was ik zo enthousiast over, dat ik er ook privé- lessen nam. Daarnaast ging ik cursussen volgen voor het lesgeven in aerobics. Sandra gaf ook aerobic les in het Schuttershof in Domburg. Sandra’s dochter Sigrid volgde haar hier in op. Toen zij hiermee stopte, heb ik dit overgenomen. Hierdoor was in Domburg bekend, dat ik aerobic lessen gaf. In 1994 werd ik gevraagd door de evenementencommissie of ik in de zomervakantie les wilde geven op het strand. Dit was het begin van de 24 jaar Beachfitness met Miriam”.

 

Pure passie zorgt voor fanatieke deelnemers
De lessen aerobics die Miriam in het Schuttershof in Domburg geeft, zet zij als het ware door in de zomervakantie op het strand. Wanneer Miriam erover vertelt, horen en proeven wij pure passie. En dit blijkt ook wel, want het is al 24 jaar succesvol met soms wel 39 deelnemers per les. Er zijn zelfs toeristen die hun vakantie zo plannen, dat ze in Domburg zijn, wanneer Miriam les geeft op het strand. Ook de diversiteit in leeftijden zegt veel. Er komen ouders die hun kinderen meenemen, zodat deze tijdens het sporten op het strand kunnen spelen. Maar vaak schuiven deze kinderen gewoon aan bij de lessen. Niet alleen jongeren zijn fanatiek. In het verleden kwam er wekelijks een vrouw van 89 jaar boordevol energie fitnessen. Het zou eigenlijk als doktersrecept uitgeschreven kunnen worden: Beachfitness met Miriam in de heilzame zeelucht op het strand van de mooie badplaats Domburg.

Niet alleen toeristen weten de weg te vinden naar de Beachfitness met Miriam, maar ook inwoners van Domburg. Zij komen al jaren trouw naar de lessen. Daarnaast doen sinds enkele jaren ook de badmannen en badvrouwen actief mee.Beachfitness met Miriam in Domburg - oefeningen bij slecht weer - evenementen in Domburg en blog op VisitDomburg

Wanneer we Miriam vragen wat er gebeurt bij slecht weer, wordt wederom duidelijk dat zowel zij als de deelnemers zeer enthousiast zijn. “In principe starten we gewoon als het regent in overleg met de aanwezigen, tenzij er niemand is. Het komt ook wel eens voor, dat het ontzettend gaat regenen tijdens de les. Ik pas de les dan aan met staande oefeningen in het toiletgebouw. Dit is behelpen, maar zo kunnen we de les voortzetten en hebben we veel lol. En ook dat is belangrijk: plezier tijdens de lessen.”

Er is zoveel animo en gedrevenheid dat we toch nieuwsgierig zijn waarom dit het laatste jaar is, dat Miriam les geeft. “Ik ben van mening dat een instructrice beter moet zijn dan haar deelnemers en dit is nu nog het geval. Daarnaast heb ik een druk leven en vele nieuwe leuke uitdagingen, waar ik me volledig op wil focussen”. Dat snappen wij natuurlijk. Miriam is een bezige bij, staat vol energie in het leven en wat ze doet, doet ze niet voor 100% maar voor 200%. Wij en de deelnemers zullen haar dus zeker missen in het zomerseizoen 2019.

 

Slechte conditie of blessure? Ook dan kunt u deelnemen
De lessen worden gegeven op muziek en zijn als volgt ingedeeld:

  • Start met een warming- up;
  • Springgedeelte, vooral conditioneel;
  • B.B.B- oefeningen (buik, billen, benen);
  • Cooling- down met stretchoefeningen.

Miriam kijkt altijd per individu wat er mogelijk is. Hierbij geeft zij opties voor mensen met blessures en / of slechtere conditie.

Kortom: iedereen van jong tot oud, van toerist tot bewoner van Domburg en / of omgeving kan meedoen.

Wij kunnen u na ons gesprek met Miriam eigenlijk nog veel meer vertellen. Maar wij raden u gewoon aan, om het zelf allemaal te gaan zien, ervaren en meemaken. Dit kan vanaf 10 juli 2018 t/m 23 augustus 2018 op dinsdag- en donderdagochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur.
Het is belangrijk goede sportschoenen en sportkleding aan te doen en een handdoek mee te nemen.
Deelname is gratis en u hoeft vooraf niet aan te melden.