Akkerdaas Tweewielers in Domburg vervult al uw fietswensen

Akkerdaas Tweewielers in Domburg is hét adres in Zeeland voor alles wat met fietsen te maken heeft. Dat is voor zowel inwoners van Domburg als toeristen zeer interessant. U kunt namelijk optimaal genieten van Domburg en de omgeving per fiets. Dan is een bedrijf als Akkerdaas Tweewielers een uitkomst, wanneer u bijvoorbeeld een lekke band heeft en u zelf twee linkerhanden heeft. Maar waarvoor kunt u hier nu nog meer terecht? Dat gingen wij voor u uitzoeken tijdens onze visite deze maand. En wij kunnen u alvast verklappen: het aanbod is immens.

 

Al meer dan 100 jaar Akkerdaas
Wij ontmoeten Peter aan de balie in de fietsenwinkel. Wij vragen altijd eerst hoe een ondernemer terecht is gekomen in zijn / haar bedrijf. Het is altijd erg boeiend om te horen, want iedere eigenaar / eigenaresse heeft zijn eigen inspirerende verhaal. Zo ook Peter. “Op mijn zestiende ben ik gestart bij Akkerdaas Tweewielers.” Zo netjes als wij zijn, vragen wij nooit naar de leeftijd, maar Peter vertelt hierna, dat hij nu al 18 jaar in het vak zit. Rekent u even mee? Een jongeman met veel ambities, dat blijkt later in het verhaal.
“Ik kwam in dienst bij Arnold de Kok, de vorige eigenaar. Hij is begonnen met werken bij Lein Akkerdaas. Toen was er hier een bezinepomp, fietsreparatie en een taxibedrijf **. Op den duur is het alleen fietsenwinkel, reparatie en fietsverhuur geworden. Dit heeft Arnold overgenomen van Jan Akkerdaas, de zoon van Lein. De naam Akkerdaas bestaat al meer dan 100 jaar. Maar de gehele verdere geschiedenis kan ik niet precies vertellen. Toen ik een tijdje bij Arnold in dienst zat, had ik sterk de wens zelf ook een fietsenwinkel te beginnen. Dit heb ik kenbaar gemaakt bij Arnold. Hij wilde op termijn met pensioen, dus zo kreeg ik de kans in 2010 Akkerdaas Tweewielers in Domburg over te nemen.”

 

Door uitbreiding meer service
Wij kennen de fietsenzaak al een behoorlijk tijdje en merken direct op, dat het veel ruimer is geworden. “Dat klopt. In 2012 kwam de eerste mogelijkheid tot uitbreiding en die heb ik met beide handen aangepakt. Zo kon ik meer bieden op het gebied van verhuur. Fietsverhuur is een groot onderdeel binnen Akkerdaas Tweewielers en hier is veel ruimte voor nodig. De laatste uitbreiding was in 2016. Hierdoor kon ik de fietsenwinkel uitbreiden, zodat ik een groot assortiment kan aanbieden. Ook kon mijn vriendin Mandy op deze manier Hello Domburg starten en lopen deze winkels nu in elkaar over.” We kunnen dus concluderen dat Peter door de uitbreiding meer service kan bieden en de ruimte optimaal heeft benut.

 

Klanten ruim kunnen bedienen
Peter streeft ernaar zijn klanten ruim te kunnen bedienen. U kunt hier terecht voor:

  • Onderhouden en repareren van uw fiets;
  • Het kopen en inruilen van uw fiets;
  • Accessoires en fietstassen;
  • Kampeerartikelen;
  • Het huren van fietsen.

Vooral dit laatste is Peter onderscheidend in. Hij heeft hierin een zeer uitgebreid assortiment. Dat komt u niet zomaar tegen, wanneer u een fiets gaat huren op vakantie. Was men vroeger blij met een huurfiets die niet alleen een terugtraprem had, maar ook handremmen en versnellingen, nu kan men hier zelfs terecht voor o.a. het huren van: elektrische fietsen, (elektrische) bakfietsen, tandems en mountainbikes.

Ook in de fietsverkoop heeft u een ruime keuze. U kunt hier terecht voor heel veel merken en sinds een tijdje ook het populaire merk Flyer.
Het aanbod wordt over een tijdje uitgebreid met de Speed E-Bike Stromer. Deze fiets heeft een maximum snelheid van 45 km/u en is ideaal voor woon- werkverkeer. U heeft hier wel een rijbewijs voor nodig.
Ook op het gebied van verhuur komt Peter op termijn met een extra service. “Er komt hopelijk volgend jaar een online reserveersysteem. Zo kunnen klanten de fietsen voor hun vakantie online reserveren bij ons.”

Peter zit dus niet bepaald stil, gaat ontzettend met de tijd mee op het gebied van de fietsbranche en kan u er alles over vertellen. Stap dus zeker eens binnen bij Akkerdaas Tweewielers in Domburg (Weststraat 2/B) als u iets nodig heeft op het gebied van fietsen. Peter en zijn team staan klaar om al uw fietswensen te vervullen.

** Zie ons stukje Toen en nu, met een link naar een filmpje van toen.